Ponedeljak 05.07.2010.
15:48
Vestionline, FoNet

EP u fudbalu u Srbiji, BiH i Hrvatskoj?

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić podseća da veliki broj članica UEFA živi i radi na ovim prostorima.


"Zato bi bila kvalitetna i izuzetno dobra odluka UEFA da se opredeli za jedno takvo takmičenje. Što se tiče Fudbalskog saveza Srbije, mi takvu ideju podržavamo", rekao je Karadžić.


Predsednik Nogometnog/fudbalskog saveza BiH Sulejman Čolaković oduševljen je idejom da tri države zajednički organizuju jedno tako veliko takmičenje.


"Ako FIFA i UEFA budu hteli prepoznati ovu našu sportsku i političku zbilju i ružnu blisku prošlost, mislim da bi mi bili najozbiljniji kandidati za domaćina prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude", objasnio je Čolaković.


Generalni sekretar Nogometnog saveza Hrvatske Zorislav Srebrić ne odbacuje tu ideju, ali ističe da bi trebalo sprovesti odgovarajuće procedure u svakoj od država.
 

"Kako su to velike organizacije, naravno da nijedan savez sam to ne može organizovati, nego mora imati logističku podršku svoje vlade", ističe Srebrić.
 

U Ministarstvu sporta Srbije svesni su, i na primeru Južnoafričke Republike, kako sport može pozitivno da transformiše društvo.
 

Ministarka Snežana Samardžić smatra da je ideja odlična i da bi zajednička organizacija Evropskog fudbalskog prvenstva bio veliki izazov, pre svega finansijske prirode.
 

"Mislim da više nema političkih izazova i da bi to bio integracioni, kohezioni faktor i jedva čekam da vidim kakvo će biti iskustvo Ukrajine i Poljske i onda ćemo moći jednu takvu vrstu analize da primenimo i kod nas", rekla je Samardžić.

2024 © - Vesti online