Četvrtak 08.06.2017.
11:11
O. Đoković - Vesti

"Vesti" na Roland Garosu: Garsija se loše ljubi

EPA/Caroline Blumberg
Karolin Garsija

Biće mnogo bolje, verovatno idealno, zahtev je to i kandidature za Olimpijske igre 2024. Dotle će ići kako ide: gledaoci na tribinama uvijeni u toplu odeću ili toliko razgolićeni da pogled češće pada na duboke dekoltee nego na žute teniske loptice.

Dakle, kod žena smo. Tu jedan poljubac isprovocira kilometarske razrade. Tema: dve gospođice, zemljakinje, suočene u osmini finala, pa kad je posle trijumfa Karolin Garsija (28. na WTA listi) prišla Aliz Korne (47) i nad mrežom je poljubila, buknu senzacija.

- Nisam nikad u životu dobila tako hladan poljubac. Bila sam iznenađena. Nisam očekivala ni da me zagrli. Ipak, bolje je da se ovako završilo nego ledenim rukovanjem. Rekla sam joj: "Puno sreće u nastavku" - kao da se pravdala Aliz, pa ostaje da se vidi šta će Garsija uraditi protiv Čehinje Karoline Pliskove (2).

Debelo zakasnivši na pres-konferenciju, uz široki osmeh izvinjavajući se rečima: "Šta ću kad sam popularna", Karolin je dala svoje viđenje spornog momenta:

- Bila sam srećna zbog pobede, došlo mi samo od sebe da je poljubim. Spontano. Htela sam da ostanem profesionalna koliko je to moguće.

Obe reprezentativke Francuske. Mnogo im dobra sloga, međusobno i ne govore.

Onda se saznalo da neke od njih, kao i protivnice, ne vole ni Kristinu - Kiki Mladenović. Razlog: tvrde da je manipulator. Smešno! Bode im oči što Kiki zna sa publikom.

Zaista je od starta pravilno koristila strategiju prema tribinama, znala je podići i uzavreti atmosferu, svi se se dizali, ljuljali, pevali la-la-la, komentatori zaključiše da ima "dobru dramaturgiju" i ovu plavokosu dugonogu lepoticu, 184 cm visoku, proglasiše "verenicom Rolan Garosa".

Posle trijumfa u osmini finala nad prošlogodišnjom šampionom, Špankinjom Garbinje Muguruzom, sa mikrofonom u ruci, oblivena emocijama, Kiki se zahvaljivala publici i nije rekla: "Hvala što ste mi omogućili četvrtfinale", već je akcentirala: "U četvrtfinalu smo, to znači: mi, svi zajedno"!

Tribine eksplodirale, ushićene saznanjem da su i one akter i pobednik. Ipak, komplikovano je na svojim ramenima nositi nadu hiljada ljudi. Kiki nije izdržala. U četvrtfinalu protivnica Timea Bačinski (30. na svetu) je bila ekstremno mirna i koncentrisana, i Kiki (13. na listi) je bila mirna, ali prekoncentrisana. Ode sanak pusti - 6:4, 6:4 za Švajcarkinju, koju sada čeka najveće iznenađenje turnira, Letonka Ostapenko (47). Izgubila je simpatična Ostapenko prvi set od prelepe Karoline Voznijacki (11) sa 6:2, da bi onda posle kiše, isprašila Dankinju - 6:2, 6:2!

Možda Mladenovićeva u potpunosti nije kriva. Sa njene strane hvaljena francuska publika, u biti, nije dobra. Osetili su to i njihovi fudbaleri na Mondijalu. Francuzi bodre, ludo, moćno... ali samo dok njihovim izabranicima ide dobro. Kad zapne, a kad stvarno treba pogurati izlaz iz krize i loše igre, "galski petlovi" se prepuste malodušnosti i izgube meč i pre sportiste. Tako dođosmo do zaključka: sport jeste lep, ali i surov, kako za druge, tako i za "madmazel".

2024 © - Vesti online