Sreda 07.06.2017.
18:05
Vesti

Milan najbolji filozof na planeti

youtube.com/TVKopernikus
Niški maturant pobednik Olimpijade u Roterdamu

Znanje koje mu je donelo ovo takmičenje, kako kaže, a pre svega poznanstva planira da iskoristi u budućnosti kako bi, kaže, napredovao na svim poljima.

U Roterdamu Milan je branio sa Tanasijem Rakićem iz Beograda, jer su njih dvojica, kao najbolji mladi filozofi u Srbiji, stekli pravo da se nadmeću sa vršnjacima iz celog sveta.

- Moj uzor u filozofiji je Japanac Tomonobu Imamiči, pa sam za ovo takmičenje pripremio esej na engleskom jeziku upravo iz njegove teorije o toleranciji u kontekstu profesionalizma ili ljudske vrline. Naime, može neko biti ljubazan prema strankama, a da mu je nivo tolerancije prema bližnjima ili različitostima minimalan - pojašnjava Milan, koji osim engleskog govori i norveški i nemački jezik.

On kaže da je pod velikim uticajem profesorke Bojane Golubović, koja mu je predavala logiku i filozofiju.

- Naterala nas je da razmišljamo svojom glavom, a ne da učimo lekcije napamet. Profesorka Bojana nam je preporučila filozofe kojih nema u udžbenicima ili nisu dovoljno zastupljeni i tražila da pišemo eseje. Tako sam stigao do Roterdama, gde su u žitiju sedeli profesori filozofije s poznatih evropskih univerziteta - kaže filozof šampion koji ima devojku i voli hevi-metal muziku.

Troškove takmičenja, osim prevoza, plaćali su organizatori, a Milanu je pomogla Gradska opština Medijana.



 

2024 © - Vesti online