Utorak 06.06.2017.
21:37
Vestionline

Joksimović: Srbija otvara dva nova poglavlja u pregovorima sa EU

Tanjug
Vidljivi pomaci: Jadranka Joksimović

- ”Jasno je, razumljivo i fer da Srbija otvori najmanje dva poglavlja. Mi smo spremni i za više, ali dinamika je dobra i idemo dalje” - poručila je Joksimović iz Brisela gde je učestvovala na konferenciji Evropske narodne partije o Zapadnom Balkanu.

Jadranka Joksimović kaže da je danas i komesar za pregovore o proširenju Johanes Han potvrdio da će se na predstojećoj Međuvladinoj konferenciji EU i Srbije, koja bi trebalo da se 20. juna održi u Luksemburgu, otvoriti najverovatnije dva nova poglavlja, a to su poglavlje 29 koje se tiče carinske unije i poglavlje 7 o pravima intelektualne svojine.

Joksimović kaže da je otvarnje ovih poglavlja važno i za konkretne oblasti i za sve građane Srbije.

- ”Svako otvoreno poglavlje znači da smo poslali poruku stabilnosti i ozbiljnosti kako našim partnerima u EU tako i svima onima koji žele da investiraju u Srbiju ili da je turistički posete. Radi se o jednoj stabilnoj zemlji. Mislim da je to dobra vest za nas, a pre svega za reforme” - poručila je ministarka Jokismović.

Joksimović je dodala da je izveštaj Evropske komisije o napretku u oblasti vladavine prava u Srbiji pokazao da ima još puno toga da se uradi, ali i da su pomaci vidljivi.

2024 © - Vesti online