Utorak 06.06.2017.
19:47
D. N. PETROVIĆ - Foto: D. N. Petrović

Humanitarna akcija "Vesti": Od sreće zaplakala

D. N. Petrović
Radomirka-Rada Popović

Ponovo smo, kao mnogo puta ranije, pomoć morali da tražimo od humanitarca Hida Muratovića i poštara sa Rogozne Rada Jokovića, koji svojim terenskim vozilima jedini mogu da se probiju do baka Radine kuće.

Ipak, uprkos dobrim terencima, jednu deonicu morali smo kozjim stazama da prepešačimo i Radine poklone nosimo na leđima. Kako joj je nedavno i obećao, Novopazarac Hido Muratović, naš dugogodišnji saradnik i čovek srca kao planina, kupio joj je i uručio: televizor, antenu i radio-aparat, pa će baka Rada ubuduće bar imati čime da se razonodi i sa kim "da razgovara".

- Mada Hidu verujem beskrajno, ipak nisam se nadala da će mi ovako brzo ispuniti želju. Veliki je to čovek i junak. Evo, nije mu bilo teško da i po ovoj grmljavini zapuca čak iz Novog Pazara, da me obraduje i da mi bar malo život u samoći učini podnošljivijim i lepšim. Hvala mu do neba, želim mu svaku sreću. Neka ga Bog čuva i sve one koji mu šalju novac za pomoć nama koji smo stari i iznemogli i od svih zaboravljeni - priča baka Rada i ističe da je godinama želela televizor ili bar radio, ali da nije imala novca da ih kupi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

 

2024 © - Vesti online