Utorak 06.06.2017.
13:01
Tanjug, Vestionline

Kolašinac prešao u Arsenal

arsenal.com
Izabrao London: Sead Kolašinac

Snažnom levom beku istekao je ugovor sa nemačkim klubom i kao slobodan igrač 1. jula, kad počinje prelazni rok, potpisaće petogodišnju saradnju sa Arsenalom.

- Arsenal je klub sa velikom tradicijom koji sam mnogo puta gledao kada sam bio mlad. Velika mi je čast što sam došao - rekao je Kolašinac za klupski sajt.

Kolašinac je bio na "slatkim mukama" jer je mogao da bira između brojnih ponuda Mančester Sitija, Juventusa i drugih, ali je odlučio da prihvati prelazak u London, iako će Arsenal naredne sezone da igra u Ligi Evrope. Ovaj 23-godišnji defanzivac prethodnih pet godina nosio je dres Šalkea, prvog seniorskog tima u karijeri.

Kolašinac se obrati na "fejsbuku":

- Poštovani prijatelji i navijači,  u poslednje vreme se puno pričalo i pisalo o mojoj daljoj karijeri. Doneo sam odluku i želim da je od mene čujete. Kao što znate moj ugovor u Šalkeu ističe i proveo sam mnogo neprospavanih noći u razmišljanju gde da nastavim karijeru.  U poslednjih šest godina, još od kada sam zaigrao za U19 tim Šalkea, ja sam postao jedan od vas. Koristim ovu priliku da se zahvalim mom mentoru Norbert Elgertu koji je učinio ključne stvari u oblikovanju mog života i karijere. Dakle, moja odluka je da karijeru nastavim u Londonu, tačnije u Arsenalu. Vrlo mi je žao što napuštam Gelzenkirhen, ali Arsenal i trener Arsen Venger mi nude veliku priliku da se dokažem na globalnom nivou. U zadnje vreme sam imao više vrlo primamljivih ponuda najvećih evropskih klubova, koje sam odbio. Kao što znate u proteklih nekoliko meseci sam se borio sa nekoliko povreda, ali sam stisnuo zube i dao maksimum u svakoj utakmici za svoj klub kako bi postigli što bolje rezultate. Šalke 04 ostavlja veliki trag u mojoj karijeri i što je još važnije u mom srcu – zauvek. Zahvaljujem Vam na velikoj podršci koju ste mi dali svih ovih godina.

Vaš Seo
 

2024 © - Vesti online