Ponedeljak 05.06.2017.
18:24
Vestionline - Foto: D. N. Petrović

Humanitarna akcija "Vesti": Da mali odlikaši ne rastu u bedi

D. N. Petrović
Hido Muratović sa najmlađim Latovićima

Naime, meštani sela Žabren i čitaoci "Vesti" poreklom sa Peštera pokrenuli su ovih dana, uz medijsku i novčanu podršku humanitarca Hida Muratovića i dobrotovra Sefata Bronje (Nemačka) i Mirsada Rebronje (Novi Pazar), još jednu humanitarnu akciju. Ovoga puta pokušaće da pre zime zbrinu porodicu Ekrema (41) i Sadete (38) Latović, koji sa svojih petoro mališana žive u bedi.

- Povod da pokrenemo još jednu akciju u Žabrenu bili su najmlađi Latovići: Idriz (11), Altan (9), Nelita (8), Eldar (6) i Vildana (2), koji žive i uče u straćari bez vode, struje, kupatila, adekvatne odeće i obuće, knjiga i školskog pribora... Osim trošnog kućerka, krave i pet kokošaka, Latovići druge imovine nemaju. Uprkos bedi, Idriz, Altan i Nelita odlični su đaci, bez četvorke u svojim đačkim knjižicama. Najbolji u razredu, za ponos svojim roditeljima i školi u ovom selu - kaže humanitarac Hido Muratović.

Više o ovoj humanitarnoj akciji čitajte u sutrašnjim "Vestima".

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online