Ponedeljak 05.06.2017.
16:00
D. Pašić - Vesti

"Vesti" u Lincu: "Tesla" rado ide u Srpsku

D. Pašić
Upoznali nove prijatelje: Članovi kluba iz Linca u svečanom defileu

Podatak da je u programu učestvovalo više od 1.200 članova klubova iz Srbije, Makedonije, Austrije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske, govori sam za sebe. Festival, koji se održava drugu godinu zaredom i koji bi trebalo da postane tradicionalna manifestacija, održan je u organizaciji Kulturno-umetničkog društva Pletenica i kluba za decu Garfild iz Bijeljine.

- Rado smo se odazvali pozivu na festival jer smo i ranije učestvovali na nekoliko sličnih manifestacija u ovom delu Republike Srpske. Deca se druže, a što je najvažnije svaki put upoznaju nove prijatelje. Zahvalni smo domaćinu na predivnom dočeku i pažnji koja nam je posvećena. Verujemo da ćemo imati prilike da ih ugostimo kod nas u Lincu - kazao je za "Vesti" Radenko Drinić, predsednik kluba.

D. Pašić
U Bijeljini se okupilo 1.200 učesnika iz šest zemalja

Festival je počeo defileom učesnika u narodnim nošnjama koji su gradske ulice ispunili pesmom, igrom i zvucima harmonika, tarabuka, gitara. Zvanično otvaranje i koncert su upriličeni u etno-selu Stanišići. Tokom oba festivalska dana posetioci su mogli da pogledaju izložbu ručnih radova i narodnih nošnji.

 

2024 © - Vesti online