Ponedeljak 05.06.2017.
14:12
News.com.au, b92.net

Čarls pisao o braku sa Dajanom: Bio je "grčka tragedija"

EPA/STR
Mučili ih bračni problemi: Princ Čarls i princeza Dajana

"Niko ne može zaista da razume šta to tačno znači dok vam se to stvarno ne dogodi, i zato sve postaje sve gore i gore. Jednog dana rećiću joj sve. To je neka vrsta grčke tragedije i od nje bi sigurno nastala veoma dobra pozorišna predstava", pisao je Čarls. 

Princ i prva dama su se sprijateljili dok je Regan bio predsednik Amerike i nastavili da održavaju kontakte sve do njegove smrti. 

Jedno od pisama koje najviše otkriva o celom slučaju je ono od 15. juna 1992. godine, u kome je Nensi Ragan ponudila podršku Čarlsu, u trenutku kada je objavljena knjiga o njegovim bračnim problemima.

Princ je zhvalio na podršci i obećao da če joj sve ispričati, uz napomenu da je "užasno to što bi samo mali broj ljudi koji su bili svedoci svega mogao u to da poveruje". 

Čarls je Reganovoj prethodno pružio sličnu podršku kada je 1991. objavljena biogrfija prve dame u kojoj se navodi da je ona bila "sponzoruša koja je imala vezu sa Frenkom Sinatrom, koja se oslanjala na astrologiju kada je savetovala svog supruga, kao i da je redovno odlazila na plastične operacije". 

Njihova prepisak postala je deo biblioteke Predsedničke zadužbine Ronalda Regana, posle Nensine smrti u martu prošle godine.

2024 © - Vesti online