Ponedeljak 05.06.2017.
08:00
Vestionline

Vestionline sportski vremeplov za 5. jun

EPA/MAYA VIDON
Ana je posle pobede protiv Jelene trijumfovala i u finalu protiv Ruskinje Dinare Safine

Ana bolja od Jelene

5. juna 2008. godine prvi put u istoriji ženskog tenisa Srbija je imala dve predstavnice u polufinalu Rolan Garosa. Megdan su podelile Ana Ivanović i Jelena Janković, što je bila prava šteta pošto su bile u takvoj formi da bi bilo najpravednije da su se srele u finalu. „Džej Džej" je bila bolja u početku meča, vodila je sa 3:0 i 4:2 u gemovima, ali je Ana onda zaigrala agresivnije, preokrenula rezultat i osvojila prvi set sa 6:4. Jankovićeva se revanširala u drugom setu, kad je posle vođstva protivnice od 3:1 osvojila pet gemova zaredom. Ista slika i u odlučujućem periodu igre. Jedna teniserka – Jelena vodi sa 2:0, a druga – Ana dobija set sa 6:4, time i meč i drugu godinu za redom ulazi u finale.

"Plavi" srušili svetskog prvaka

Na današnji dan 1968. godine fudbalska reprezentacija Jugoslavije plasirala se u finale Kupa nacija, kako se nekad zvao Evropski šampionat. "Plavi" su u polufinalu, odigranom na stadionu "Komunale" u Firenci, sa 1:0 savladali tadašnjeg svetskog prvaka Englesku. Loptu iza leđa golmana Benksa volej udarcem u 86. minutu poslao je Dragan Džajić, koji je tada i definitvno postao najbolje levo krilo na svetu.

Košarkaši "srebrni" u Pragu

5. juna 1981. godine košarkaška reprezentacija Jugoslavije osvojila je srebrnu medalju na 22. Evropskom prvenstvu, održanom u Čehoslovačkoj, pošto je u finalu poražena od Sovjetskog Saveza sa 67:84. „Plavi" su na ovom turniru odigrali devet utakmica i doživeli dva poraza – oba od „zbornaje komande". Za utehu, Dragan Kićanović je bio proglašen za najboljeg igrača šampionata, a sa 162 poena bio je i najbolji košgeter naše reprezentacije, ispred Dalipagića (140), Delibašića (125), Ćosića (93), Radovanovića (81)... 

2024 © - Vesti online