Nedelja 04.06.2017.
13:14 >> 17:44h
Vestionline

Nastavlja se drama u Britaniji: Više od 20 povređenih u kritičnom stanju

Reuters
Britanska prestonica na nogama posle terorističkog napada

Od 48 povređenih u napadu u Londonu, 21 osoba je u teškom stanju, saopšteno je iz Zdravstvene službe Engleske (NHS), prenosi Srna.

Britanska novinska agencija Pres asosijejšen podseća da je nešto ranije Ambulantna služba Londona saopštila da je 48 osoba primljeno u bolnicu nakon napada u kojem je poginulo sedam lica.

Napad je počeo sinoć kada je jedan kombi skrenuo sa puta i zaletio se u pešake na mostu u Londonu. Iz kombija su potom izašla tri muškarca naoružana noževima i napali goste u kafićima i restoranima u obližnjem naselju Borou Market.

Policija je ubila svu trojicu napadača.

Prethodno su mediji preneli da je u toku policijska operacija u oblasti Barking u istočnom Londonu, a na snimcima načinjenim iz vazduha vidi se kordon policije postavljen oko bloka stanova i vozilo Hitne pomoći parkirano ispred, javlja Rojters pozivajući se na Skaj njuz.

Rojters navodi da u ovom trenutku nema nikakvog saopštenja policije u vezi s ovom operacijom i da nije jasno da li je ona povezana sa sinoćnjim napadom u Londonu u kojem je ubijeno sedmoro ljudi.

Britanska policija je danas saopštila da je sedam ljudi ubijeno sinoć u napadu na Londonskom mostu, koji su izvele tri osobe, ubijene potom u obračunu sa policajcima, prenosi Rojters.

Navedeno je da su napadači uleteli vozilom među pešake na mostu, a potom noževima napali ljude na području pijace Borou. Prema navodima londonske Hitne službe, ranjenici su primljeni u pet bolnica širom britanske prestonice, a lakše povređenima je pomoć pružena na licu mesta.

- Naoružani policajci su veoma brzo i hrabro reagovali i sukobili se sa trojicom osumnjičenih muškaraca koji su upucani i ubijeni na pijaci Borou - kazao je šef britanskih antiterorističkih jedinica Mark Rouli.

2024 © - Vesti online