Nedelja 04.06.2017.
11:55
insajder.net

Muftija beogradski: Razočaran sam, očekujem rešenje za muslimane (VIDEO)

Tanjug
Muftija Mustafa Jusufspahić

Što se ne dira objekat u Novom Pazaru?

Objekat u Zemun Polju porušen je odlukom inspekcije Opštine Zemun uz jake policijske snage u noći između 25. i 26. maja i to nakon što dan ranije vernici nisu dozvolili prilaz objektu.

Muftija beogradski za Insajder.net kaže da postoje naznake da će do razgovora doći.

- Imamo neka obećanja da ćemo u narednih nekolio dana da se nađemo s najodgovornijima u ovoj zemlji i da rešimo to. Očekujem da nađemo neko rešenje za muslimane Beograda - navodi Jusufspahić.

Otvorena vrata za razgovore ostavio je i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u jednoj televizijskoj emisiji rekao i da je u vezi s rušenjem tog objekta dobijao pozive od ambasadora.

U Beogradu su nekada postojale 274 džamije, a danas postoji jedna i to Bajrakli džamija koja je obnovljena nakon što su je 2004. huligani zapalili.

- Mi tražimo jednu-dve gde ima potreba, ne trebaju nama džamije da zvrje prazne, to je prokletstvo od boga - navodi muftija beogradski.

On podseća da muslimani u Beogradu i Srbiji žive vekovima, da su ovde rođeni i da je Srbja njihova zemlja, zbog čega je i razočaran zbog svega što se dogodilo.

- Mi nismo neko ko je došao sa strane, pa da smo mi ostatak nekih okupatora ovde, mi smo ljudi koji ovu zemlju vole, navijaju za svoje klubove u ovoj zemlji, svoju decu odgajaju kako treba da se ponašaju sa svojim komšijama. Neko je sada udario na objekat koji je trebalo da obrazuje onu decu tamo i neko im je poslao sliku da to ne treba da bude ovde da ti nisi dobrodošao ovde. Veoma sam razočaran - kaže Jusufspahić.

On smatra da je problem u selektivnoj primeni zakona.

U naselju u kome je Opština Zemun srušila nelegalan objekat Islamske zajednice većina je objekata je nelegalna. S druge, strane iako već mesecima postoji rešenje o rušenju takođe objekta Islamske zajednice, ali u Novom Pazaru, on se ne ruši. Onaj u Novom Pazaru zbog kako se navodi bezbednosti, niko ne sme da dira.

2024 © - Vesti online