Nedelja 04.06.2017.
09:05
Vestionline

Komisija upala u Frikom, sumnja u zloupotrebe

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sumnja se je ova firma u poslednje četiri godine svojim kupcima davala posebne rabate i nagrade ukoliko ovi prodaju isključivo njihove sladolede.

Ovakvu praksu su, sudeći po nalazima Komisije, imali sa malim trgovinskim lancima, kioscima i samostalnim trgovinskim radnjama širom Srbije.

Službena lica Komisije izvršila su nenajavljenu kontrolu prostorija, odnosno podataka, isprava i stvari na dve lokacije "Frikoma" u Beogradu, o čemu je kako se navodi, "držalac prostora i stvari obavešten tek u trenutku izvođenja uviđaja na licu mesta". 

"Nenajavljeni uviđaj je instrument koji je na raspolaganju Komisiji za zaštitu konkurencije, na osnovu članova 52. do 55. Zakona o zaštiti konkurencije radi otkrivanja i sprečavanja akata ili radnji učesnika na tržištu, a koje za cilj ili posledicu imaju ili mogu da imaju značajno ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje konkurencije", piše u saopštenju. 

Komisija je pozvala sve koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u tom postupku da iste dostave Komisiji za zaštitu konkurencije na adresu Savska 25, Beograd.

2024 © - Vesti online