Nedelja 04.06.2017.
00:44
Vestionline, Sputniknews.com

Ruske "Igre gladi": Najskandaloznija emisija u istoriji

Reuters
Ruske "Igre gladi" u Sibirskoj zimi

Ruske "Igre gladi“ najavljene su kao test izdržljivosti po žestokoj sibirskoj zimi, a šou je trebalo da bude prikazivan samo na internetu. Prijavile su se hiljade potencijalnih učesnika iz Rusije i celog sveta.

Organizator "Igara gladi“ Jevgenij Pjatkovski kaže da je ceo projekat od početka bio samo šala. Ova njegova objava izazvala je bes potencijalnih učesnika, koji su bili spremni da provedu devet meseci boreći se za slavu, piše "Sajbirijan tajms“.

"Bila je to lažna informacija, a cilj mi je bio da sprovedem istraživanje tržišta“, navodi se u saopštenju Pjatkovskog.

Pročitajte još:

pixabay.com

* Čeličenje ruske dece: Rvanje s medvedom

Dok je još najavljivao šou, u propozicijama je jasno stajalo: "Sve je dozvoljeno. Tuče, alkohol, ubistvo, silovanje, pušenje, bilo šta…“.

"Sigurno će biti tuča i sličnih stvari, ali ne plašimo se negativnih reakcija. Odbacićemo bilo kakvu tvrdnju učesnika, pa makar bili ubijeni ili silovani“, rekao je tada Pjatkovski.

Pravila su bila veoma slobodna: ne bi bilo mešanja u veze među učesnicima, niti bi bio nadgledan njihov seksualni život, a kamere ne bi mogle da prate svaki njihov potez na svakom ćošku ostrva. 

"Oni su slobodni da formiraju veze kakve god žele, bez ikakvih ograničenja kada je seks u pitanju. Ako je žena trudna i rodi dete, to je što se nas tiče u redu“, govorio je Pjatkovski. 

On je odbacio tvrdnje da je šou pokrenuo kako bi iskoristio talas rusofobije u svetu. Pjatkovski danas sebe naziva "marketinškim genijem“, jer je stvorio lažni događaj koji je postao globalna senzacija.

- Da sam platio za ovaj projekat, morao bih da potrošim milione, ali nisam -  kaže on.

Učesnicima je svojevremeno obećavana obuka u susretima s divljim medvedima pre nego što bi bili pušteni na ostrvo opremljeno sa 2.000 kamera.

Na ovom ostrvu u oblasti Tomsk temperatura zimi pada na minus 50 stepeni, a gustom šumom lutaju stotine mrkih medveda. Snimanje je trebalo da počne na kraju sezone parenja medveda, taman kad medvedi malo ogladne…

2024 © - Vesti online