Subota 03.06.2017.
17:02 >> 20:05h
Vestionline

PSŽ i Vardar u finalu Lige šampiona: Trojica Srba igraju za pehar

EPA/SASCHA STEINBACH
Neprimetan u polufinalu: Momir Ilić nije uspeo da prođe pored Nikole Karabatića

Francuska "legija stranaca" je u polufinalu F4 u neizvesnoj završnici bila bolja od mađarskog Vesprema - 27:26. Najbolji kod tima iz Pariza bili su Mikel Hansen i Uve Genshajmer sa po sedam golova. Zanimljivo, najbolji rukoemtaš sveta, Nikola Karabatić, postigao je samo jedan gol. Blistao je veteran na golu "svetaca" Tijeri Omeje sa 20 odbrana.

Nekadašnji srpski reprezentativac Srbije Momir Ilić je razočarao, postigao je samo jedan gol uz četiri promašaja za Vesprem, koji nije uspeo da ponovi prošlosezonski uspeh. Kod Mađara, najefikasniji su bili Laslo Nađ i Slovenac Marguč sa po pet pogodaka.

U drugom polufinalnom drama - Vardar je golom Hrvata Luke Cindrića, dve sekunde pre kraja pobedio favorizovanu Barselonu - 26:25 i prvi put u istoriji izborio finale. Blistao je na golu tima iz Skoplja Arpad Šterbik. Najefikansiji u timu Vardara bili su Dušebajev i Čupić sa po sedam golova, dok je Borozan postigao pet. Kod Katalonaca, jedini raspoložen bio je Kiril Lazarov, koji je bio sjajan u finišu, ali nedovoljan da Barsa igra finale. U timu Vardara igraju trojica Srba: Strahinja Milića, Ilija Abutović i Mijajlo Marsenić. 

2024 © - Vesti online