Subota 03.06.2017.
04:05
Vestionline, Blic

Beker: Kada vas Novak zove...

EPA/MADE NAGI
Nemac o saradnji Đokovića i Agasija

Mnogi su bili iznenađeni takvim razvojem događaja, pre svega zbog toga što Amerikanac nikada nije radio ništa slično, ali ne i Boris Beker, prethodni trener srpskog tenisera.

- Zavisi ko vas zove. Novak nije bilo ko, on je jedan od najboljih tenisera svih vremena. Bio sam u sličnoj situaciji pre četiri godine. Ako vas Novak zove, definitivno želite da se javite na telefon i razgovarate, da se upoznate i pričate o tenisu. Sigurno da se slično dogodilo i Agasiju - kazao je Beker između ostalog u intervjuu za Blic.

Kada je u pitanju razvoj situacije na Rolan Garosu Nemac daje prednost Rafaelu Nadalu.

- Mislim da je Rafa favorit, imao je neverovatnu sezonu na šljaci i sjajnu godinu. Priča se o Federeru sa pravom, ali Nadal je bio u finalu Australijan opena i Majamija, bio je bolji nego inače na podlozi koja mu nije omiljena. Na šljaci je osvojio sve izuzev Rima. U skladu sa svim tim, mislim da je Novak dosta napredovao na poslednjim turnirima. Video sam blesak starog Novaka u Rimu, posebno u četvrtfinalu i polufinalu. Smatram da su Nadal i Đoković prvi favoriti na Rolan Garosu, ali bih u ovom trenutku prednost dao Rafi - kazao je Nemac.

O Đokovićevim šansama da savlada Španca na pariskoj šljaci (duel moguć u polufinalu) Beker kaže:

- Stari Novak definitivno bi imao šansu. U mojim očima, on se vraćao na prošlih nekoliko turnira i pokazivao je onu strast i želju, i vrlo kvalitetnu igru, posebno u Rimu. Kada ima dobar dan, naravno da može svakoga da pobedi. Sa druge strane, Rafa je u zaletu, ima konstantnost, ne samo na šljaci nego i na tvrdoj podlozi ove godine. Zato mislim da je Nadal bliži pobedi, ali dosta zavisi i od žreba kako će se razvijati, nekad je dobar, nekad loš. Sećam se meča između Rafe i Fonjinija u Madridu, bio je blizu poraza, pa meč sa Edmundom u prvom kolu Monte Karla koji je takođe bio vrlo tesan. Tenis je vrlo konkurentan i ne postoji mnogo lakih mečeva.

2024 © - Vesti online