Petak 02.06.2017.
21:21
Ž. Marković - Vesti

"Vesti" u Marthalenu: Motori bitniji od nacije i politike

Sa raznih strana stiglo je oko 300 motora i više od 600 gostiju, među njima i članovi moto-kubova: Orlovi, Serbijanbajkers, Lavovi iz Švajcarske i Austrije, Škorpion, "Sveti Sava", Rajdersi iz Štutgarta, Fini momci, Jabukovac.

- Želeo bih da zahvalim našoj braći koja su došla da se družimo i zabavljamo. Voleo bih da na svim ostalim motorijadama bude kao ovde kod nas. Vredi postiti, otići u crkvu i pomoliti se, da bi nas dragi Bog sačuvao na putevima - izjavio je Bojan Peranović, predsednik Vukova-Švajcarska iz Frauenfelda.

- Vidite ove motoriste ovde, to su sve ljudi dobre duše i dobri vozači i nema ništa lepše nego kada se skupimo na jednom mestu, družimo, ispričamo jedni drugima dogodovštine s puteva i pokažemo motore. Neki imaju stare, a neki nove mašine, neki imaju veće, a neki manje motore, ali smo svi isti i družimo se ne gledajući na veroispovest, naciju i politiku. Ovde ima i Bošnjaka, Hrvata i Srba i to je to, što nas čini jedinstvenim - kaže Dragan Purić, predsednik Orlova iz St. Galena.

Bratsko druženje

- Došli smo kod Vukova da uzvratimo gostovanje, jer su oni kod nas bili pre dve nedelje i hvala im na lepom gostoprimstvu.
Nadam se da ćemo se i ubuduće ovako lepo i bratski družiti - kaže Dragan Radić iz Murija, predsednik Moto-kluba Serbijanbajkers. 

2020 © - Vesti online