Petak 02.06.2017.
15:45
Vestionline

Agasi otkrio ko je najzaslužniji što je postao trener Đokovića

Reuters
Novak Đoković upija savete Andrea Agasija

Osvajač osam Grend slem kruna otkrio je novinarima u Parizu da je njegov sin Džejden najzaslužniji što se prihvatio ovog odgovornog posla.

- Sin mi je rekao: "Tata, treba da prihvatiš" i rekao sam mu "Džejden, nemoj, ne mogu to da radim, nije to nešto što mogu da prihvatim tek tako", a on mi je odgovorio: "Ali možda ćeš uživati u tome - rekao je Agasi i dodao da se tek upoznaje sa Srbinom.

- Sada mi je u prvom planu da ga što bolje upoznam, da ga što bolje pripremim za ovo kratko vreme koliko sarađujem sa njim, da ga razumem kako bismo sklopili sve kockice.

Agasi kaže da se ozbiljno priprema za svaki Novakov meč.

- Ja sam veoma detaljna osoba i dajem vrlo jasne i direktne savete u zavisnosti od toga sa kim igra. Fokusiran sam na strategiju i plan igre i Novak to mora da oseti. Dam mu jednu, dve ili tri stvari na koje posebno da obrati pažnju. Možete mnogo da vidite nekome u očima. Učim kako razmišlja, učim šta mu je važno, koje informacije su mu potrebne, koje ima, a nisu idealne za njega. Pokušavate da razumete nekoga i pomognete mu. Šokiran sam koliko brzo uči - istakao je Amerikanac.
 

2024 © - Vesti online