Petak 02.06.2017.
14:34
Vestionline

Nezavisni policijski sindikat Srbije uputio apel za pomoć porodici pokojnog kolege

N. Đurović
Pomoć porodici pokojnog kolege

Kao veliki broj njegovih kolega, Ivan je od radnog mesta bio udaljen nekoliko stotina kilometara, svakodnevno je iz Niša putovao do PS Voždovac gde je radio. Kobnog dana krenuo je kući automobilom sa prijateljem kako bi što pre stigao do svoje porodice, ali su on i vozač u teškoj saobraćajnoj nezgodi izgubili živote.

Nakon njegove smrti Ana je sa decom, zbog razmirica izbačena iz porodičnog doma. Povraćaj PDV-a na garsonjeru koju su kupili nije uspela da ostvari. Kako su joj rekli isplaćuju samo živima, bez obzira što je Ivan zahtev predao za života, samo par dana pre nesreće.

Ovde se njihovi problem nisu završili, jer je Ana u decembru prošle godine dobila otkaz, a njen zahtev za zapolsenje u MUP-u je po kratkom postupku odbijen. NPSS se Ministarstvu obratio sa molbom da se pronađe rešenje za zaposlenje supruge pokojnog policajca, kako bi mogla nesmetano da brine o svojoj deci.

- Nezavisni policijski sindikat Srbije se već obraćao nadležnima, ali i ovom prilikom apelujemo na MUP i Ministra da se ovoj deci obezbedi bezbrižno detinjstvo i osnovna egzistencija. Ivan je bio jedan od najboljih policajaca u PS Voždovac i za svoj rad više puta nagrađivan. Ne bi trebalo da država Ivanovu porodicu izda u ovako odsudnom trenutku za njih, jer ni on to nikada nije učinio MUP-u, ni državi - Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

2024 © - Vesti online