Petak 02.06.2017.
05:30
Vestionline

Durent razbio Klivlend: Voriorsi vode 1:0 u velikom finalu NBA lige

Reuters
Stef Kari je nadmudrio Lebrona Džejmsa i podigao publiku na noge u "Ouklend areni"

Kari, Durent i drugovi prikazali su demonstraciju sile. Ni Džejms i družina iz Ohaja nije mogla da se suprostavi paklenom timu Golden Stejta. Lebron Džejms nije mogao sam, nije imao mnogo pomoći u saigračima, osim donekle Irivinga. Domaćin je pretrčao goste. U prvom poluvremenu briljirao je Kevin Durent. Posle 24 minuta bilo je 60:52 za "ratnike".

Odlučujuću prednost Golden Stejt je napravio u trećoj deonici, Kari je pogodio nekoliko otvorenih šuteva i prednost je otišla na 20 poena. Tu je bio kraj nadanja Kavalirsa da mogu da mogu da budu prvi tim koji je slavio protiv vicešampiona u ovogodišnjem plej-ofu.

Briljirao je Kevin Durent sa 38 poena, a pratio ga je Stef Kari sa 28. Daleko iza po broju poena je ostao Drejmond Grin sa devet, ali je opet krilo Voriorsa obavilo lavovski deo posla u odbrani. Kod Klivlenda Lebron Džejms je ubacio 28, Kajri Irving 24, a Kevin Lav 15.

Ove dve ekipe sastale su se u velikom finalu i prethodne dve sezone. Pre dve godine šampion je bio Golden Stejt, a prošle je bio Klivlend posle pobede u sedmom meču u Oukelndu.

Naredni meč igrao se u "Ouklend areni" u noći između nedelje i ponedeljka.

2024 © - Vesti online