Četvrtak 01.06.2017.
21:25
Vestionline, Tanjug

Zaharova Crnogorcima: Evo kako da dobijete vize za Rusiju

Facebook/Maria Zakharova
Crnogorci da se raspitaju u konzulatu o odbijanju viza: Marija Zaharova

- Kada se radi o Crnoj Gori, mnogo toga je rečeno o tom pitanju, a pojavile su se i informacije kome je zabranjen ulazak u Rusiju. Oni koji žele da putuju u Rusiju u obavezi su da se ponašaju u skladu sa zakonom i obrate ruskoj diplomatskoj misiji, odnosno konzulatima sa zahtevom. Tokom vizne procedure, pojasniće se da li mogu da uđu ili ne - rekla je Zaharova, prenosi Tass.

Prema njenim rečima, curenje informacija, spekulacije i saopštenja ništa ne znače, jer bi građani trebalo da se obrate konzulatu za odobravanje ulaska.

Nova varničenja na relaciji Moskva - Podgorica javila su se nakon što je iz Rusije deportovan poslanik vladajuće DPS Modrag Vuković.

Nakon toga, podgorička Pobjeda je najpre objavila da se na "crnoj listi" nepoželjnih za ulazak u Rusiju, između ostalih, nalaze lider DPS Milo Đukanović, predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsednik parlamenta Ivan Brajović.

Ranije danas Pobjeda je objavila i "crnu listu" na kojoj su imena nepoželjnih u Crnoj Gori, a među njima Rogozin, Kadirov, Malofejev...

2024 © - Vesti online