Četvrtak 01.06.2017.
20:39
J. Arsenović - Vesti

"Vesti" istražuju: Na ulicu iz fabrike plača

youtube.com
Poslodavac odbio da produži ugovor oboleloj Violeti Petrović

Pre pola godine, kada je Violeta obolela od karcinoma dojke, na svom Fejsbuk profilu objavila da joj je poslodavac dao otkaz, srpska javnost je pomognuta medijima solidarno reagovala. Na kraju su i ministar rada Aleksandar Vulin i gradonačelnik Niša urgirali da se mlada žena vrati na posao.

Ovoga puta, svesna je Violeta, ni neka nova državna urgencija ne bi dovela do njenog povratka na posao. Naime, u tom slučaju poslodavac bi morao da je primi za stalno, poštujući zakonsku odredbu da radnik najduže dve godine može biti u radnom odnosu na određeno vreme.

- Zamolila sam ih da mi produže bar još četiri i po meseca, da steknem invalidsku penziju, ali nisu hteli mada su znali su da se ja ne bih vratila kod njih - priča nam Violeta koju smo zatekli dok je išla u Juru da preda doznake za bolovanje i preuzme svoja radna dokumenta.

Istog dana kada je pravnik Jure Violeti telefonom saopštio da joj neće biti produžen ugovor, u ovoj fabrici koja je na lošem glasu zbog visokih normi i strogih uslova rada, bio je dan otkaza.

- Jura je juče bila fabrika plača, nekoliko radnika je ostalo bez posla. Muž i žena koji su se upoznali u fabrici i pre dve nedelje venčali ostali su u istom danu bez posla. Za nju znam da je imala bolovanje, ali on nije imao ni dan odsustva i dobio je otkaz. Kako mladi uopšte da planiraju porodicu kada im ništa nije izvesno - priča nam Violeta.

Opširnije čitajte u "Vestima" u petak 2.juna u tekstu Jelene Arsenović.

2024 © - Vesti online