Četvrtak 01.06.2017.
19:55
Vestionline, Tanjug

Gruevski optužuje: Zaev odgovoran za napad na ministra zdravlja

Reuters
Teške optužbe na račun političkog protivnika: Nikola Gruevski

Gruevski je na konferenciji za novinare rekao da je taj napad nedvosmisleni i planirani atentat na Todorova, koji je, kako je rekao, zajedno sa članovima porodice proteklih godina bio izložen stalnim pratnjama.

Nazivali su ga, kazao je, "ministrom smrti", samo da bi narod okrenuli protiv VMRO-DPMNE.

- VMRO-DPMNE je napadnuta sa svih strana, ovo je prljava kampanja i podstrekivanje. Ovo je sramota za državu i demokratiju. Odgovornost za to snose svi koji potpiruju ovakve destruktivne aktivnosti - rekao je Gruevski.

Gruevski je premijera Zaeva optužio i da je vlast preuzeo iako njegova stranka nije pobednik na proteklim vanrednim parlamentarnim izborima.

Rekao je i da je Zaev poslednjih godina više puta koristio reč "revolucija", što je Gruevski protumačio kao podsticanje na nasilje.

- Pokušaj ubistva Todorova danas, a pre dve nedelje Antonia Milošoskog, ukazuje da je VMRO-DPMNE ugrožena. Moja porodica je pod stalnom pretnjom - naveo je Gruevski, čija stranka je nakon 11 godina vladavine od danas i zvanično u opoziciji, iako je na proteklim izborima osvojila više poslaničkih mandata od SDSM.

2024 © - Vesti online