Četvrtak 01.06.2017.
19:10
b92.net

Ko će naslediti Vučića u SNS?

Tanjug
Ne zna se ko će ga zameniti na mestu premijera, a ni ko će se naći na čelu SNS: Aleksandar Vučić

Komentatori objašnjavaju da se partijski autoritet Aleksandra Vučića ne dovodi u pitanje i da će se u stranci ubuduće samostalno donositi samo manje važne odluke.

Utorak - na poslednjem obraćanju medijima u ulozi premijera najavio da će uskoro reći o svom statusu u stranci... Četvrtak - na prvom obraćanju medijima u ulozi predsednika države se ispostavilo da smo požurili s tim pitanjem. 

- Vidim koliko bi vas to obradovalo ali neće to tako brzo - rekao je Vučić novinarima. 

A na pitanje da li je Nebojša Stefanović njegova jedina alternativa, Vučić odgovara: 

- Gde ste to čuli, mediji kandidovali i ja sad treba da objašnjavam ono što mediji pišu. Ni te novine ne čitam, nisam video. 

Komentatori kažu da će birači i dalje u Aleksandru Vučiću videti i premijera i šefa stranke. Zato će, poručuju, naslednik imati formalnu ulogu. 

- Neko će da održava stan dok je on malo dalje, da čisti prašinu i da to bude u redu - navodi Zoran Panović, novinar dnevnog lista "Danas". 

U ovom trenutku naprednjaci nemaju drugog Vučića, a činjenica je i da je rejting novog šefa države u ovom trenutku veći od rejtinga stranke. 

- Ne ulazeći u to ko će to biti, ne očekujem ništa drugo nego da se za ključne stvari konsultuje s Vučićem i očekujem da to bude presudna uloga. Mislim da se njegov autoritet neće dovoditi u pitanje i mislim da sta god da obavlja imati ključnu ulogu u stranci - kaže Đorđe Vuković iz Cesida. 

- On će sigurno probati da na neki način ispoštuje neku formu pomeranja sa partijskog liderstva, ali naravno kao dobar makijavelista sigurno neće ponoviti Nikolićevu grešku da partija ode nekom drugom u ruke, a i ne može da ode jer Vučić je motor SNS-a - dodao je Panović. 

Vučić je pre dva dana objasnio i da odavno više nije stranački čovek, da se strankom bavi samo u izbornoj kampanji. Ipak, naprednjaci, poručio je, i ubuduće mogu da računaju na njegovu podršku, ako, kako je rekao, misle da im njegovo ime nešto znači.

2024 © - Vesti online