Četvrtak 01.06.2017.
16:24
Vestionline, Tanjug

Tači poručio iz Zagreba: Srbija i Kosovo su dve nezavisne države, Vučić to zna

- To nije ništa novo od Beograda. Mi smo dve nezavisne države. Predsednik Srbije dobro zna da je Kosovo nezavisna država priznata od 114 zemalja u svetu. Mi ćemo se i dalje angažovati na priznavanju i nastaviti sa dijalogom - rekao je Tači na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, prenela je HINA.

Pročitajte još:

EPA//Valdrin Xhemaj

"Neću se odreći Kosova, ali..."

Izbori na Kosovu 11. ili 18. juna

Na svečanoj sednici Narodne skupštine u Beogradu Vučić je položio zakletvu i poručio da će "sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celini teritorija Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo".

Inače, agencija navodi da su sagovornici konstatovali da "dve zemlje imaju istorijske prijateljske odnose", te da bi ekonomski mogli biti bolji.

Grabar Kitarović je ocenila da je albanska manjina dobro integrisana u hrvatsko društvo, kao i da bi Hrvatska volela da vidi poboljšanje statusa hrvatske zajednice na Kosovu.

- Voleli bismo da vidimo poboljšanje statusa hrvatske zajednice na Kosovu posebno u Janjevu i Letnici gde živi najveći broj pripadnika hrvatske manjine - naglasila je Grabar Kitarović.

Tači joj je na to rekao da je posetio hrvatsku manjinu u tim mestima i obećao da će se zalagati da predstavnik te manjinske zajednice dobije mesto u kosovskom parlamentu.

2024 © - Vesti online