Sreda 31.05.2017.
21:27
Vestionline

Predsednik SDS: Dodik će završiti u zatvoru

Tanjug
Kako će završiti svoje mandate? Milorad Dodik i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

- Milorad Dodik će da završi u zatvoru, nakon parlamentranih izbora 2018. godine. I on i Željka Cvijanović, samo što će on biti u muškom, a Cvijanović u ženskom odeljenju - rekao je Govedarica novinarima.

On je tako odgovorio na Dodikove optužbe da su predstavnici opozicionog Saveza za promene izdajnici RS i srpskog naroda i da bi Republika Srpska nestala za šest meseci da njom vlada sadašnja opozicija.

Govedarica je kazao da će Dodik i na sudu morati dokazivati ko je "izdajnik", dodavši da predsednik RS "deli Srbe" u tom bosanskohercegovačkom entitetu. Prema njegovim rečima, Dodik je "u strahu, nervozan je i predstavlja političku prošlost", a RS su potrebni ljudi koji "nisu opterećeni stvarima kojima je Dodik opteretio građane".

Predsednik opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović ocenio je da je Dodik "u strahu i konfuziji", kao i da dolazi vreme kada će morati podneti odgovornost za stanje u RS.

On je istakao da opozicija ima argumente protiv Dodikove politike, koja, kako je istakao, mora biti sklonjena u prošlost, dodavši da je Dodik "čovek prošlosti, koji je RS uveo u probleme i danas pobegao iz Narodne skupštine RS".

Predsednik PDP-a je naglasio da opozcija priprema zakon o ispitivanju imovine, ocenivši da "Dodik zna da će morati odgovarati oni koji su nezakonito stekli imovinu".

Prema njegovim rečima, opozicija će prvo iscrpiti sve parlamentarne vidove borbe protiv aktuelne vlasti u RS, ali ne isključuje ni vanparlamentarnu borbu.

2024 © - Vesti online