Četvrtak 01.06.2017.
11:11
O. Đoković - Vesti

"Vesti" u Parizu: Na Rolan Garosu nema pipanja

Reuters

- Igrao sam kao g...o! U Rimu, na mastersu 1000, bio sam veličanstven, ovde nisam.

Tako se opisao zvanično jedan od najvećih talenata današnjice koji je u rimskom finalu dobio našeg Novaka. I šta će 20-godišnji Zverev - ode da traži travnati teren, Vimbldon ga željno čeka.

Ali, domaćine je oduševio Gael Monfis. Prozvaše ga "srećni čovek", posle dugih posnih meseci i povreda, evo, ostvario je svoju 400. pobedu na ATP turu - 6:4, 7:5, 6:0 protiv Dastina Brauna iz Nemačke. Taj Monfis je garav "kao tunel", a igračkim mozgom blistav, veseljak... Poput najvrsnijih fudbalskih golmana po terenu se baca panterskim skokovima, a evo i jednog opažanja stalnog aktera Rolan Garosa:

- Uvek bih kupio ulaznicu da gledam Monfisa!

To je nedavno rekao Novak Đoković, a on zna šta vredi.

Rolan Garos prostire se na 8,6 hektara, 18 je crvenih šljakastih terena na kojima se igraju mečevi, a odgleda ih nekoliko desetina hiljada gledalaca. Muka je kad kiša pada, srećom, ove godine mogu svi da se opuste. Ali, eto i tu važnih upozorenja. Kao: "Čuvajte se sunca, provocira rak kože". Pobogu, ko na Rolan Garosu da misli na rak?! Sunce ujutro krene s jedne strane, pa šeta li šeta, do svog zalaska obiđe sve terene.

Pola publike, posebno razgolićene pripadnice nežnijeg pola, već su uspele da se rakovski zacrvene. A najugodnije je gledanje, pardon, sunčanje, na rolangarovskom Trgu musketara. Postavili organizatori ligeštule, doneli velike jastuke, svi okrenuti prema džinovskom ekranu, pa dok jedni uživaju u tenisu, drugi slatko dremuckaju. Da bi se ušlo na kompleks Rolan Garosa, iz godine u godinu su obimnije i drastičnije kontrole. Upravo je uvedena i treća glavna barijera pred kojom se, zbog dugog čekanja, treba naoružati golemim dozama strpljenja, na šta na red dođe, takođe, obavezna pregled-kontrola na jednom od 13 ulaza. Flaše se ne smeju unositi, konzerve, sprejevi, štapovi, mnogošta, a naravno, po restoranima i prodavnicama novac se može nemilosrdno trošiti.

Evo još jednog zanimljivog detalja. Direkcija Rolan Garos turnira savesno sledi svoje opredelenje: "Budi pristojan ili - adio". Upravo to na svojoj koži osetio je mladi francuski teniser Makim Amu. Bilo je ovako:

Intervjuiše ga, snimak ide uživo, izveštač "Eurosporta", postavlja pitanje tamnoputom Makimu, a on navali da je ljubi, grli, steže oko vrata, ruku spušta niže, na grudi, pa opet ljubi, ljubi... Devojka se opire, jedva "živu glavu izvukla". I Direkcija momentalno presudila: mladom Makimu, zbog nedoličnog ponašanja prema novinarki, oduzeta akreditacija do kraja Rolan Garosa!

Pedagoški, zar ne?
 

2024 © - Vesti online