Četvrtak 08.06.2017.
12:30
astrosavet.rs, Vestionline

Planete, čakre i njihov uticaj na zdravlje!

pixabay.com
 

Energetski virovi ili čakre su mesta na kojima metabolišemo iskustva. Loš metabolizam vodi u bolest. Isto je na svim nivoima...

Kada se dešavaju određene stvari u simbolici planete koja vlada time a mi odbijamo takvo iskustvo kroz stav NEGIRANJA, kroz osudu, kritiku i odbijanje kao, recimo, kada kažemo ta osoba nije dobra, država u kojoj živim je loša, (analogno je Saturnu, znaku Jarca i X polju) vlast je nesposobna, komšija mi pravi zlo, drugi je kriv za ovo - za ono, sve radim sam, niko mi ne pomaže - ZAPRAVO IMAMO PROBLEM SAMI SA SOBOM, a čakra u simbolici planete koja vlada datim iskustvom počinje da slabi, ne prima dovoljno energije, ono malo što je ima – izbacuje.

Ako kažemo otac me ne razume - nemamo samo problem sa centralnim ličnostima u svom životu, sa ljudima koji zapravo mogu biti od pomoći jer imaju određenu moć što Sunce uvek jeste, zapravo imamo problem i sa organizacijom, sa hrabrošću, pouzdanošću, uspehom, položajem i poštovanjem. A NAJVAŽNIJE OD SVEGA - STVARA se PREDUSLOV ZA PROBLEM NA NIVOU VITALNOSTI i ZDRAVLJA.

Sa stavom da drugi ljudi nisu uredu stvara se preduslov za probleme na nivou partnerskih odnosa u svakom smislu.

Ako verujemo da je komšija loša osoba, ili da nije uredu to što radi, pojavljuju se i problemi na nivou komunikacije, retoričkih sposobnosti, inteligencije, problemi sa braćom, sestrama, rođacima uopšte. Automobil se kvari, dok poremećaji vezani za zdravlje idu preko štitne žlezde, problem sa vratnim delom, infekcije i zapaljenja u predelu vratnog dela i donje vilice. Kao i sa disajnim organima, nervima.

Zatvorena grlena čakra vodi u problem na nivou sopstvenog mišljenja i izražavanja, ne verujemo u sopstvenu procenu...

Trošenje energije je uvek je povezano sa odbijanjem, negiranjem i branjenjem. Kad god se branimo - izbacujemo energiju.

Kada neko deluje svojom nadmenošću, sujetom, uobraženošću i to ne umemo da primimo, "svarimo" kroz prepoznavanje sopstvene arogancije, teatralnosti ili samozadovoljnosti - ili bilo čega drugog u simbolici date planete, stvaramo problem na nivou energije.

Ili ako u bilo čemu što se pojavljuje kao model Sunca doživljavamo problem - da je to nečiji ego, nešto odbacujemo, negiramo i ne prihvatamo, tada ne vidimo ni svoj problem a sunčeva čakra počinje da se okreće obrnuto. Umesto da uvlači energiju koja služi za podizanje svesti ona počinje da izbacuje energiju slabeći na taj način sve što pripada datoj simbolici. A najvažnije, slabeći zdravlje.

Zato bolestan čovek nema mnogo šanse da razvije bilo kakve potencijale u sebi . Energija koja mu je potrebna za rast i razvoj troši se na balansiranje fizičkih funkcija ne bi li se uspostavila kakva-takva ravnoteža pre svega u organizmu i održao goli život.

Kada vitalnost počne da slabi ovo deluje na čakru koja je uparena sa sunčevom i preko njenog slabljenja počinju problemi na nivou prilagodljivosti, komunikacije i prihvatanja raznovrsnosti. Kreće napetost i nervoza, razdražljivost, nemir ili zabrinutost, dosada, neodlučnost - sve u zavisnosti od tipa ličnosti.

Na ovaj način stvara se zatvoren krug iz koga nema izlazka, jer trećom čakrom delujemo na petu i petom na treću.

Sve što dolazi, šta god da je u pitanju traži prihvatanje, propuštanje. Ako stvari ne vidimo kao blagoslov već kao kletvu - slabimo, razboljevamo se u svakom smislu, fizičkom, emotivnom, socijalnom, finasiskom...

Zdravlje je zapravo sposobnost da metabolišemo sva iskustva koja dolaze i da ih propuštamo ne vezujući se ni za jedno.

Sve što se događa određenoj planeti, kroz znak, kuću i aspekte, tranzite i progresije, mora se prihvatiti!

Sve što vidimo oko sebe - sve su to samo naši delovi, delovi koje ne prihvatamo ili prihvatamo, volimo ili ne volimo.

Nesigurnost i strah dovode do besa, a povezani su sa Marsom i Saturnom, I i VII čakrom.
Venera predstavlja odnos, spajanje sa drugim ljudima, ali i novac. Da bi ova čakra funkcionisala potrebno je biti optimista, iskren, poletan i otvoren. Neophodno je verovati !
Ako smo zahtevni, netaktičani, hvalisavi i lakomisleni velika je verovatnoća da će nastati problem i na nivou Venere. Tj odnosa, novca, odanosti, kreativnosti, uravnoteženosti, poštenja...

Jasno, povezani su Venera i Jupiter, II i VI čakra!

Merkur i Sunce, III i V - da li ima previše napetosti i razdražljivosti na šta će ukazati Merkur povezan sa Uranom, sa serijom 11 a što se leči Suncem, tj radeći ono što volimo, ono gde zaista blistamo! Sve je povezano, jedna malena stvar koju kod sebe promenimo može dovesti do nesagledivih posledica za ceo život a čovek nije rođen da ostane "na krivo" već da se "ispravi".

Autor teksta. Tanja Joksimović, I.S.A.R CAP – profesionalna astrologija. © Astrosavet. Sva prava zadržana.

2024 © - Vesti online