Sreda 31.05.2017.
14:12
Vestionline, Tanjug

Spajser: Tramp će tražiti novog šefa FBI dok ne nađe pravog

EPA/Olivier Hoslet
Mora da "oseti"

Portparol Bele kuće sastao se u utorak sa Pistolom i Krisom Vrejom, bivšim visokim zvaničnikom u ministarstvu pravde, prenosi AP.

Pre nego što je započeo svoje prvo putovanje u inostranstvo, on se sastao sa senatorom Džoijem Libermanom, bivšim guvernerom Oklahome Frankom Kitingim i privremenim direktorom FBI Endrju Mekejbom, a Liberman se kasnije povukao iz razmatranja za tu poziciju.

- Kada Tramp oseti da je sreo pravog kandidata, obavestiće nas - rekao je Spajser odbijajući da pruži uži spisak osoba koje su uzete u obzir za poziciju i naveo da će američki predsednik nastaviti da se sastaje sa njima "dok ne pronađe pravog lidera".

Kako se navodi, Pistol je proveo više od dve decenije u FBI, bio je na poziciji zamenika direktora šest godina nakon čega ga je bivši predsednik SAD imenovao za direktora TSA 2010.

Tramp je takođe intervjuisao i bivšeg člana predstavničkog doma američkog kongresa Majka Rodžersa kog je predložila asocijacija agenata FBI i Frensis Taunsend koja je bila savetnica za državnu bezbednost i borbu protiv terorizma Džordža Buša.

Nekoliko drugih koji su intervjuisani za poziciju, povučeni su iz razmatranja, a među njima su senator Džon Kornin iz Teksasa, bivši pravni zastupnik SAD Majkl Garsija i bivši šef odseka za kriminal u ministarstvu pravde Alis Fišer, navodi agencija.

2024 © - Vesti online