Sreda 31.05.2017.
12:23
Vestionline

Sukob Vučićevih pristalica i protivnika: Evo šta se zaista desilo

Vesti
Pristalice pokreta Protiv diktature u koškanju sa policajcima u civilu na Terazijama

Šta se dogodilo, preneo nam je jedan od vođa protesta.

- U zakazano vreme, nešto pre 10 časova, krenuli smo da se okupljamo na Trgu Nikole Pašića, ali nas je u tome sprečila policija. Polako nas je potisnula prema Terazijama. Ušli smo u podzemni prolaz i ponovo se pregrupisali kod Terazijske česme. Nas stotinak ponovo je ušlo u podzemni prolaz, u nameri da krenemo prema Domu Narodne Skupštine, ali u tom trenutku veća grupa Vučićevih pristalica blokirala je izlaz iz prolaza - priča ovaj mladić.

Na iznenađenje učesnika protesta, koji su bili opremljeni transparentima "Protiv diktature" i pištaljkama, prisutna je bila i policija, ali uopšte nije reagovala.

- Ponašali su se kao da se ništa ne dešava, kao da ne postojimo. Za to vreme, ona grupa pristalica SNS okrenula nam je leđa, potpuno zatvorivši izlaz iz prolaza. Uzalud su bila naša nastojanja da se probijemo.

Osim guranja i koškanja, neki ozbiljniji sukob je na sreću izbegnut.

- Potpuno je suludo da su ti ljudi puštali obične prolaznike da idu pokretnim stepenicama, a nas zaustavljali i da su policajci potpuno okretali glavu - kaže ovaj voiđa protesta, poslavši nam i snimak sa lica mesta

2024 © - Vesti online