Utorak 30.05.2017.
18:04
Vestionline

"Ministri" pamte Srbiju i raduju se koncertu u Beogradu

Strangefear (Promo)

Devet godina posle oproštajne turneje, kada su prvi i do sada poslednji put gostovali u našoj zemlji, na Main stage-u Exit festivala zajedno sa Sex Pistolsima, raduju se ponovnom susretu sa našom publikom.

Sećam se vrlo dobro iskustva u Srbiji, čitavog tog nastupa! Ljudi su bili sjajni, zaustavljali su me dok smo šetali i bili su veoma prijatni. Sećam se, kada smo došli na binu, rekli su nam da je Main stage prepun ljudi. Imali smo odličan nastup i radujem se ponovnom dolasku. Volim da sviram svugde, ali postoji nešto u vezi sa evropskom publikom, ta sjajna energija, može se osetiti elektricitet kada se stane na binu - izjavio je Sin Quirin, giratista benda.

Ovi pioniri industrial metala, koji su prisutni na muzičkoj sceni preko 25 godina, poznati su i kao vizuelna atrakcija. Na planetarnom nivou je najupečatljiviji album „Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs“ iz 1992, pre svega singl „Jesus Built My Hotrod“, koji se smatra najznačajnijim izdanjem industrial muzike. Imao je tiraž od gotovo 2 miliona primeraka i uticao je na to da se otvore vrata za mainstream uspeh izvođačima kao što su Marilyn Manson, Nine Inch Nails i Rammstein. Takođe, njihova muzika je deo filmskih blokbastera kao što su „Matrix“ i „Artificial Intelligence“, a radili su na soundtrackovima za serijal filmova „Saw”, kao i glavnu muzičku temu popularne američke TV serije „NCIS.

Ovaj bend priprema novi album, za koji kažu da ima sporu i mračniju atmosferu, da je jedinstveni miks prethodnih, poput „Filthpig“, „Dark Side of the Spoon“ i „Psalm 69“. Smatraju da će novi album iznenaditi ljude na dobar način.

Pored Ala Jourgensena, postavu benda koji će nastupiti na beogradskom koncertu čine John Bechdel (Fear Factory), Sin Quirin (Revolting Cocks) i trojica muzičara koji su sa drugim bendovima već nastupali pred domaćom publikom, a to su: Cesar Soto (Pissing Razors), Jason Christopher (Prong) i Roy Mayorga (Nausea, Amebix, Shelter, Soulfly).

Karte za beogradski koncert benda Ministry, koji se održava u okviru njihove evropske turneje, u produkciji "Strangefear", nalaze se u prodaji putem Eventim prodajne mreže, po ceni od 2490 dinara. 

2024 © - Vesti online