Utorak 30.05.2017.
16:45
vijesti.me, Vestionline

Herceg Novi ukida sankcije Rusiji?

commons.wikimedia.org/Hons084
Herceg Novi

On je na ovaj način komentarisao napise u pojedinim crnogorskim medijima da deo Demokratskog fronta, predvođen Demokratskom narodnom partijom, uslovljava podršku kandidatu za predsednika opštine Stevanu Katiću (Demokrate) usvajanjem deklaracije o ukidanju sankcija Rusiji u hercegnovskom parlamentu, pišu "Vijesti".

On je kazao da pitanja koja prevazilaze nadležnost lokalne uprave  "treba da se rešavaju na nekim višim instancama".

- Ukoliko neko želi da se bavi pitanjima koja nisu lokalnog nivoa u našem parlamentu, onda direktno radi za one kojima je cilj dalje pustošenje novskih resursa. Mi smo na lokalnom nivou pristali da sarađujemo sa partijama među kojima ima i onih sa kojima imamo krupne ideološke razlike u pogledu prošlosti i budućnosti Crne Gore, zbog rešavanja nagomilanih lokalnih i komunalnih problema.

- Ko će da se bavi svetskim nadgornjavanjima neka mu je sa srećom, samo tada bez nas - poručio je Dragan Šimrak, odbornik koalicije SDP URA.

- To su apsolutno sulude teme o kojima novski parlament niti može niti ima snagu da se izjasni - istakao je Jovan Subotić, odbornik Novske liste.

Odbornica Nove srpske demokratije Simonida Kordić je utvrdila da je za tu partiju prihvatljivo da opštine u kojima je opozicija na vlasti usvoje Deklaraciju kojom podržavaju ukidanje sankcija Rusiji.

Kandidat za predsednika Opštine Stevan Katić (Demokrate), Danijela Đurović iz SNP-a kao ni Živko Krunić, odbornik DF-a (DNP) nisu želeli da komentarišu inicijativu da se u hercegnovskoj skupštini usvoji deklaracija o ukidanju sankcija Rusiji.

2024 © - Vesti online