Utorak 30.05.2017.
18:33
Vestionline

Bulevar srpske dijaspore u Beogradu

pixabay.com
Matica ima priliku da se oduži dijaspori

- Ovaj gest bi bio i argument protiv kritičara odnosa dijaspore i matice koji ističu da smo Srbiji potrebni samo kada uplaćujemo devizne doznake. Srbi u rasejanju jesu najveći izvor novčanih priliva iz inostranstva, ali davanje naziva Buelvar srpske dijaspore pokazao bi da se ovaj odnos ne ogleda samo kroz novac. To bi bilo najbolje priznanje dijaspori za sve što kao najbolji ambasador čini za Srbiju. Ne samo u ekonomskom, nego i u kuturnom, političkom i svakom drugom pogledu - kaže Svetozar Dančuo, Srbin iz Čikaga.

Ulica koja vodi od zemunskog Tošinog bunara do Mosta na Adi biće završena do kraja juna, a do tada je Komisija za imenovanje naziva ulica i trgova otvorena za predloge.

Predlog imena Bulevar srpske dijaspore imaće konkurenciju u nazivu Bulevar Sveti Vasilije Ostroški, ali i u predlogu da se ulica nazove po bivšem gradonačelniku Beograda Nenadu Bogdanoviću. Ovaj poslednji predlog ima najmanje šanse da bude prihvaćen, s obzirom na to da dolazi od opozicine Demokratske stranke, čiji je pokojni Bogdanović bio visoki funkcioner.

Sam čin predlaganja je demokratski postavljen. Svaki građanin ima mogućnost da preko Tviter naloga grada, mejla ili Beokom servisa izađe sa svojim adutom kako bi najprimerenije trebalo da se nazove novi bulevar.
 

2024 © - Vesti online