Utorak 30.05.2017.
16:08
Vestionline, Alo.rs

Otkriveni šokatni detalji o sahrani princeze Dajane

youtube.com/Barcroft TV
Sahrana princeze Dajane 

Princ Vilijam, jedan od njenih sinova, odbijao je da ide iza majčinog kovčega, ali je u poslednjem momentu pristao.

Vilijamu i Hariju, koji su u to vreme imali po 15 i 12 godina, dugo nisu hteli da kažu da im je majka poginula, a kraljica je zabranila sve televizijske i radijske prijemnike u rezidenciji kako oni ne bi bili istraumirani vestima.

Dokumentarac otkriva i da su batler princeze Dajane i njen vozač bili prvi koji su videli njeno telo u improvizovanoj mrtvačnici u Parizu.

- Ležala je mrtva na krevetu, a sa susednih zgrada obožavaoci i fotografi su pokušavali da fotografišu sobu u kojoj je bila princeza. Odmah sam tražio da mi daju nekoliko pokrivača kojima sam prekrio prozore i onemogućio da je iko vidi. Debeli pokrivači na prozorima samo su pojačali vrućinu u sobi i zato smo upalili nekoliko ventilatora i u jednom trenutku njena kosa se pomakla, a ja sam pomislio da je živa - ispričao je vozač.

U dokumentarcu se posebno naglašava kako je Dajanin brat insistirao da on bude jedini koji će koračati iza njenog kovčega, dok su ostali smatrali da uz njega moraju biti sinovi. Na kraju je vrlo neprijatnu situaciju prekinuo princ Filip koji je jasno svima poručio:

- Dečaci su izgubili mamu i izvolite to poštovati!

Nakon toga dečaci su pristali da idu iza majčinog leša, zajedno sa ocem, dedom i ujakom.

2024 © - Vesti online