Ponedeljak 29.05.2017.
02:00
S. Đurić - Vesti

"Vesti" na snimanju serije "Sumnjiva lica": Nušić nikad aktuelniji

V. Sekulić
Orni za rad: Deo glumačke ekipe

Deo ekipe zatekli smo u jednoj zgradi u centru Beograda, a Andrija Kuzmanović, Nikola Rakočević, Miloš Timotijević, Marta Bjelica, Nikola Vujović samo su neki od glumaca koji su tog dana vredno radili. Vedri, nasmejani i duhoviti, glumci su bili odlično raspoloženi i orni za rad.

- Mi pokušavamo da se kroz jednu pomalo neozbiljnu formu sitkoma bavimo nečim što smatramo da može da bude vrlo ozbiljno, a to je Nušić. Nadamo se da ćemo uspeti da na pravi način prenesemo na televizijske ekrane ono što je Nušić pisao. Meni je najuzbudljivije to koliko je Nušić i dalje aktuelan, kako tačno slika našu narav, mentalitet, žudnja da se kroz politiku i vlast dođe do moći - kaže reditelj Vladimir Tagić.

V. Sekulić
Spremni za set: Miloš Vlalukin i Nikola Vujović

On ističe da čitav serijal prati uspon Milorada Cvijovića, njegov razvoj od neozbiljnog sina bogataša do ozbiljne i moćne pozicije u društvu.

Lik Milorada Cvijovića tumači Nikola Rakočević, koji je već igrao Nušićeve likove u pozorištu.

- Nušiću je dobro i tačno postavio odnose na ovim prostorima koji se ne menjaju već toliko godina, sve žudnje i slabosti čoveka su od postanka sveta ostale iste. Jedino se razlikuju okolnosti u kojima on ispoljava svoje slabosti. Pretpostavljam da će ovo biti aktuelno i 2058. godine - rekao je Rakočević.

Dopreti do mladih

Glavni i odgovorni urednik Dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a Marko Novaković naglasio je jednom prilikom da "Sumnjiva lica" predstavljaju povratak sitkoma na RTS.
- To je prva serija rađena po motivima komedija Branislava Nušića. Cilj nam je da na popularan način dopremo do mladih koji tek treba da se upoznaju sa delima velikog srpskog komediografa - rekao je pred emitovanje prvog serijala Marko Novaković.

Vremena za odmor nije bilo, pa su se glumci vratili ispred kamere. Andrija Kuzmanović, koji tumači lik Velje, obučen u odelo sedeo je u fotelju sa tekstom u ruci pre izlaska pred kamere. Snimanje serije "Sumnjiva lica" traje do septembra, a emitovanje je predviđeno krajem godine na RTS-u.

Pet komedija

Druga sezona TV serije "Sumnjiva lica" prati priču o usponu Milorada Cvijovića i razvoju njegove političke karijere u miljeu beskrupuloznih karijerista, novokomponovanih bogataša i bahatih političara. Kreator sitkoma, Dušan Milić, odabrao je pet Nušićevih komedija ("Protekcija", "Ujež", "Gospođa ministarka", "Ožalošćena porodica" i "Pokojnik") i uz pomoć saradnika ih prilagodio savremenom dobu. U toku prošle sezone gledaoci su videli 44 epizode, a u novom ciklusu planirano je snimanje novih 40 epizoda. Uloge tumače Boris Isaković, Jovana Stojiljković, Jelena Trkulja, Branka Katić, Vanja Ejdus, Miloš Samolov, Nikola Vujović i drugi. Reditelji su Vladimir Tagić, Dušan Milić, Darko Lungulov i Goran Stanković, a scenaristi su Milena Depolo, Petar Mihajlović, Boban Jeftić i Slobodan Obradović.

 

 

 

 

 

2024 © - Vesti online