Nedelja 04.07.2010.
22:53
Vestionline

Odbojkaši poraženi od Francuza u pet setova

Ekipa Igora Kolakovića se tako izjednačila sa Italijanima na prvom mestu na tabeli po broju bodova pred poslednje kolo kada Srbija upravo dočekuje "azure", direktne konkurente za plasman na završni turnir u Argentini.

Srbija ima 24 boda, ali lošiji set količnik (28-13 naspram 28-11) zbog čega se nalazi na drugom mestu i moraće da dobije oba meča protv Italije ako želi u Argentinu. Vize za završni turnir već su "bukirali" Kuba i Rusija.

Aktuelni vicešampioni su rasterećenije ušli u meč i to se u prvom setu osetilo u odlučujućim poenima, gde je Srbija greškama u završnici izgubila taj deo igre.

Naredna dva seta naš blok je počeo da donosi poene, kao i servis, tako da su Kolakovićevi puleni lako preokrenuli rezultat. Međutim, u četvrtom setu Francuzi su se potpuno razleteteli po parketu, zasluženo ga dobili i uveli meč u peti set.

Nervoza iz četvrtog seta potpuno je preneta u peti, posebno jer su ga Francuzi otvorili sa prednošću od 4:1. Igrači selektora Filipa Blana iskoristili su psihološku prednost i ubedljivo, sa 15:8 dobili odlučujući set.

2024 © - Vesti online