Petak 26.05.2017.
21:24
Vestionline, Tanjug

Pobedio naprednjake na izborima - sada sa njima formira vlast

twitter.com
Boško Ničić

- Upravo je završen sastanak predstavnika SNS i Pokreta živim za Krajinu. Dogovorili smo se da formiramo koaliciju koja će imati dovoljnu većinu za formiranje vlasti u Zaječaru - rekao je Ničić,

On je precizirao da će predsednik Skupštine Zaječara biti iz redova SNS dok će gradonačelnik biti iz redova Pokreta živim za Krajinu.

Ničić očekuje i da konstitutivna sednica bude održana oko 5. juna i da tada bude formirana valst u gradu nakon, skoro, mesec ipo od završetka lokalnih izbora.

Kako je rekao krenuće se u rešavanje brojnih problema nagomilanih u prethodnom periodu.

- Od grada koji je bio prosperitetan i svojevremeno jedan od najuspešnijih došlo se do toga da se ne primaju plate mesecima, da je u dugovima. Očekujem da to počnemo što pre da rešavamo i sređujemo - naveo je Ničić koji je dodao da će koalicija imati oko 30 od 50 odbornika koji čine skupštinu Grada Zaječara.

Ničić: Truli kompromisi

Posle izbora u aprilu, Ničić je rekao da koaliciju oko SNS čine neki ljudi s kojima je i on sarađivao, tj. kako je rekao - on ih stvorio i da ih zna dobro kakvi su. On je naveo da neće nikako praviti trule kompromise. Dodao je da je moguće matematički da neki drugi naprave vlast, ali da im pobedu niko ne može oduzeti.

2024 © - Vesti online