Subota 27.05.2017.
06:30
Vestionline, alo.rs

Evo kako da brzo napunite mobilni telefon

pixabay.com
Kada punite telefon, skinte sve moguće maske, futrole i zaštite

Veliki ekrani, internet, igrice, sve nam to pomogne da baterija telefona, koju smo jutros skinuli sa punjača, već do podneva bude u "crvenom".

U suštini ovo ne predstavlja preveliku glavobolju, osim onda kada morate hitno da izletite iz kuće ili na sastanak, a nemate punjač u kolima ili eksternu bateriju. Postavlja se pitanje da li nekako možete brzo napuniti bateriju?

Stručnjaci savetuju da je uvek najbolje da za svoj telefon koristite punjač koji ste uz njega dobili. Međutim, u ovakvim situacijama može vam pomoći punjač za tablet ili iPad. Oni pune brže! Iako zbog ovoga vek baterije ne bi trebalo da bude skraćen. Preporuka je da, uvek kada imate vremena, mobilni napunite na originalnom punjaču.

Drugi trik jeste takozvani "flight mode". Baterija se u ovom modu može napuniti mnogo brže, jer se tokom punjenja ne troši. Da, nećete biti dostupni neko vreme, ali bolje i to nego da telefon uopšte nemate narednih nekoliko sati. Ukoliko pak očekujete bitan poziv, izbegnite flight mode, ali tokom punjenja isključite internet, i nemojte svako malo otključavati i zaključavati telefon, jer i to troši bateriju.

Još jedan savet jeste da svoj mobilni potpuno "ogolite", tačnije da skinete sve futrole i zaštitne maske sa njega tokom punjenja, jer se baterije teže pune kada su vruće. Zato, izvucite telefon iz futrole i stavite ga na neko hladnije mesto...

2024 © - Vesti online