Petak 26.05.2017.
16:22
Vestionline, Blic rs

Tragedija u Prijepolju: Milan pokušao da dohvati telefon, pa pao sa litice

wikipedia.org/Breza07
Klisura reke Mileševke

Sa dvojicom drugova i tri drugarice, Milan je u sredu popodne otišao u šetnju na vrh Savine isposnice, četiri - pet kilometara od manasitra Mileševa. Koračali su nedavno uređenom, popločanom stazom iznad kanjona, duž koje je postavljena zaštitna ograda.

- Oko 20 sati Milošević je pored staze primetio mobilni telefon, sagao se u pokušavajući da ga dohvati, proleteo ispod ograde i pao u ponor. Drugovi, pred čijim očima je otišao u smrt, panično su ga dozivali ali uzalud - kaže izvor lista "Blic" iz Prijepolja upućen u detalje tragedije.

Hitna pomoć brzo je došla na Savine isposnice, ali ekipa medicinara nije mogla nije mogla da se spusti niz litice i pomogne mladiću. Alarmirna je vatrogasno-spasilačka jedinica, a njegovo telo locirano je oko 23 sata, na 50 metara ispod tačke sa koje je pao.

- U porodici je tinjala vera da je Milan, koji živi sa ocem, majkom i sestrom, ipak preživeo.

Nada da je živ ugašena je tri sata posle ponoći, pošto su vatrogasci, po veoma nepristupačnom terenu i mrklom mraku, probivši se kroz kanjon reke iz pravca Manastira uspeli da pronađu njegovo beživotno telo. Na rukama su ga preneli do mesta gde je mogao da priđe sanitet, a lekar je odmah konstatovao smrt.

Osnovno tužilaštvo u Prijepolju nije naložilo odbukciju jer je po sredi nesrećan slučaj a svaka druga mogućnost pogibije je isključena.

2023 © - Vesti online