Petak 26.05.2017.
16:48
Tanjug

Dodik: Ne ispravljamo "krivu Drinu", spajamo je

Tanjug
Susret kod "Bratoljuba": Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

Dodik je rekao da je most dokaz želje za spajanjem, bržim dolaskom, ali i odlaskom,  što je zahtev savremenog života, ali je i dokaz Sporazuma o specijalnim vezama Srbije i RS.

Kako je rekao, ovo je bio višedecenijski zahtev građana koji žive sa obe strane Drine, ali i podvukao da toga ne bi bilo da nije bilo premijera Aleksandra Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njihovog "pogleda na ovu stranu i ka građanima koji ovde žive".

- Da nije bilo te energije i odlučnosti, pre svih premijera Vučića, ne bi mogli da se pohvalimo ovim rezultatom - dodao je Dodik i podvukao da Drina za srpski narod ima posebna značaj i da stoga treba da gradimo mostove da budemo sve bliže i jedinstveniji i da budemo tu.

Od novog predsednika Srbije, istakao je, u Banjaluci očekuju još intenzivniju saradnju, a Nikoliću zahvaljuju na dosadašnjoj, veoma uspešnoj. 

Nikolić je, primetio je Dodik, uvek bio tu da održi sinergiju Vlade Srbije i institucija, a njima u RS da uputi reči ohrabrenja, da bude tu kada je trebalo da dođu u Beograd i stoga mu upućuje zahvalnost i građana RS i svoju ličnu. 

- Zahvaljujući njemu i Vučiću naši odnosi su najbolji do sada - rekao je Dodik i naveo da je to i obaveza da se i dalje gradi i nastavi istim putem. 

2024 © - Vesti online