Petak 26.05.2017.
15:58
Vestionline, Tanjug

VIDEO: Tramp je Markovića gurnuo, ali zato Kolindu...

EPA/Stephanie Lecocq
Nasmejani Donald Tramp i blažena Kolinda Grabar Kitarović

Hrvatski mediji, naime, objavili su video u kome se vidi kako je predsednica Kolinda Grabar Kitarović uspela da iz pozadine zauzme mesto pored Trampa.

Portal 24.sata preneo je da je, prema protokolu, Grabar Kitarović bila u nekom redu iza Trampa tokom obilaska nove zgrade NATO, a kada se, kako se navodi, povorka zaustavila uspela je da dođe iza američkog predsednika da bi se, kada je nemačka kancelarka Angela Merkel otišla za govornicu, "probila" u prvi red i stala tik uz njega.

Zatim je, tokom razgledanja novog centra NATO-a Kolinda Grabar Kitarović sve vreme išla uz Trampa, a nakon završetka samita je rekla da je američkog i francuskog predsednika pozvala u posetu Hrvatskoj. 

- Tokom celog ovog druženja hodajući hodnicima nove zgrade NATO-a i kroz prijem koji je prethodio sammitu bilo je dosta prilika za razgovor. Razgovarala sam i s predsednikom Trampom i pozvala ga da poseti Hrvatsku - rekla je hrvatska predsednica.

Bila je, kaže, iznenađena koliko je Tramp razgovarao sa svima, uključujući i sa njom.

- Uglavnom, bio je vrlo opušten, ležeran i ljubazan prema svima, čak se malo i šalio - rekla je Grabar-Kitarović o razgovorima s američkim predsednikom.

2024 © - Vesti online