Petak 26.05.2017.
14:40
Vestionline, Tanjug

Mediji "razapeli" američkog predsednika: Svet bruji o Trampu i Markoviću

youtube.com/RT
Neslavni momenat o kome priča ceo svet: Tramp morao da se progura u prvi red

Peticija je pokrenuta na portalu "We the people", a da bi ona bila dostavljena Beloj kući do 24. juna potrebno prikupiti 100.000 potpisa. Do sada je peticiju potpisalo 89 građana SAD.

CNN je objavio tekst sa videom - "Pogledajte kako je Tramp odgurnuo premijera u stranu", dok je BBC naveo da se Tramp progurao pored premijera Crne Gore.

CNN navodi da je Tramp imao još čudnih momenata u Briselu, uključujući i čudno rukovanje sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom. 

Istovremeno, portal Buzfid organizovao je anketu. Skoro svi čitaoci tog portala, njih 95 odsto, smatraju da je Tramp namerno odgurnuo Markovića.

U peticiji koju su pokrenuli američki građani traži se od Trampa da uputi pismeno izvinjenje Markoviću.

- Ovo je sramota za naš narod i užasan čin pred šefom države, i svim članicama NATO-a. Tramp mora odmah da se izvini svim NATO članicama za njegovo ponašanje - navodi se u peticiji.

Video na kojem se može videti kako Tramp odguruje Markovića postao je hit na društvenim mrežama, a korisnici su uglavnom ismejali američkog predsednika, prenela je RTCG.

Inače, američki Komedi central objavio je rano jutros satirični video u kome Tramp drži konferenciju za novinare u sedištu NATO-a, a pre toga se gura do svog mesta rečima : "Izvinite, sklonite mi se s puta. Amerika ide prva".

Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je da nije vidio snimak, ali da pretpostavlja da je Tramp samo išao na svoje predodređeno mesto, preneo je Rojters. Neimenovani zvaničnik Bele kuće kazao je za Politiko da izgleda da je Tramp potapšao Markovića po ruci, ocenjujući da je to bio usputni pozdrav.

Marković je sinoć kazao je da je prirodno da predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, bude u prvom redu na sastanku šefova država Alijanse.

2024 © - Vesti online