Petak 26.05.2017.
14:11
D. Matić - Vesti

"Vesti" u Leverkuzenu: Srpski specijaliteti mamili posetioce

D. Matić
Srpski recepti: Članov "Sv. Save" na štandu

Kao i na mnogim sličnim uličnim manifestacijama klub "Sveti Sava" je imao štand na kojem su članovi prodavali naše specijalitete i pića. Tako je bilo i ovoga puta, ćevapi su se po običaju dobro prodavali kao i domaća rakija, a u ponudi su bili i srpski sokovi i pivo. Folklorna grupa Radost je takođe imala štand, a njeni članovi su nastupili i izveli splet igara iz Srbije.

Osim našeg kluba svoje štandove su imala i ostala udruženja iz grada. Pošto su Grci bili domaćini njima je pripala mogućnost da u goste pozovu i ostala svoja udruženja iz bliže i šire okoline, ali i turističke agencije ili privrednike koji su prodavali grčke proizvode.

Štand radosti

Kada su u pitanju kulturno-umetnički nastupi, uglavnom zbog brojnosti, dominirao je grčki folklor, ali su i ostali klubovi imali mogućnost da prikažu deo kulture iz zavičaja.

Prilika za promociju

Klubu "Sveti Sava" se pruža mogućnost da naredne godine preuzme domaćinstvo od bratskog grčkog kluba, pa se ta opcija još razmatra. Bio bi to pun pogodak jer bi 2018. godine sve moglo da bude u znaku Srbije, pa bi osim udruženja iz pokrajine svoje ponude mogli da izlažu i naši privrednici i da se još više promoviše Srbija.

2024 © - Vesti online