Petak 26.05.2017.
09:57
danas.rs, Vestionline

Crna Gora sledeći domaćin samita lidera Zapadnog Balkana

pixabay.com
Crna Gora će biti domaćin narednom samitu lidera Zapadnog Balkana (Foto: Ilustracija)

Nakon sastanka, premijer Crne Gore Duško Marković je rekao da je iskazao snažno opredeljenje Podgorice da pregovore sa EU okonča u narednih četiri do pet godina i na taj način realizujemo naš drugi spoljnopolitički prioritet.

On je istakao da evropska integracija za Crnu Goru nema alternativu i da nema skrivene agende.

Ovo je konkretan zaključak sastanka u sredu uveče koji je objavljen.

- Svi prisutni potvrdili su spremnost da nastave da deluju u prilog procesa uključivanja u EU - saopštila je pak Mogerini.

Ona je prvo imala odvojene razgovore s premijerima Srbije Aleksandrom Vučićem, Albanije Edijem Ramom, Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem, Crne Gore Duškom Markovićem, Kosova Isom Mustafom, kao i s mandatarom nove vlade Makedonije Zoranom Zaevom, a potom i zajedničku večeru.

Komentarišući sastanak Vučić je juče u Kragujevcu kazao da su svi rekli da "žele normalnu saradnju u regionu".

Osvrnuvši se na prethodne izjave Zorana Zaeva, Vučić je istakao da je u Briselu "sve bilo korektno". 

Vučić je napomenuo da nema pravo da na eventualne lične uvrede odgovara na sličan način, i da on to jednostavno ne radi.

Za nas je, naglasio je, važno to što je Zaev rekao o glasanju o pitanju eventualnog članstva Kosova i Metohije u Unesko.

- To su važne promene, čekamo i želimo da verujemo u to. Mi smo prijateljski narodi i prijateljske zemlje i tako će ostati - rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online