Nedelja 04.07.2010.
16:49
Vestionline

Džerard za video tehnologiju

Engleska je eliminisana u osmini finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi od selekcije Nemačke rezultatom 4:1. Englezima nije priznat čist gol pri vođstvu 2:1 za Nemce. Frenk Lampard je postigao pogodak, ali sudija nije video da je lopta prešla gol liniju.

Na utakmica u Ligi Evrope prošle sezone iza golova stajao je po jedan sudija.

"Taj eksperiment se pokazao kao uspešan. Zašto takav sistem ne bi mogao da bude primenjen na SP? Da je linijski sudija bio iza nemačkog gola, onda bismo verovatno još uvek bili na Mundijalu. Odluke uvek donose službena lica. Međutim, oni ne igraju. Za nas je bila šokantna odluka da se ne prizna gol Lamparda. Bio sam 25 metara od gola i video sam da je lopta prešla crtu. Ne mogu da shvatim da to nije video linijski sudija", rekao je Džerard i dodao:

"Mislim da bi trebalo uvesti tehnologiju na gol crtu. Znam da nisam jedini koji tako misli. Videli smo puno promena pravila tokom godina, od kojih je većina dobra. Ne mogu da shvatim zašto postoji toliko protivljenje. Ovde je reč o odlukama koje mogu da odluče tako velike stvari, kao što je SP".
 

2024 © - Vesti online