Četvrtak 25.05.2017.
18:40
Vestionline, Tanjug

Makedonci pozvali srpsku ambasadorku na raport

Reuters
Ambasadorka mora da objasni šta je oficir BIA radio u Sobranju

"Sastanak sa Divljak-Tomić još nije realizovan i zavisno od sadržine razgovora sa srpskom ambasadorkom u Makedoniji, postupićemo u saglasnosti sa Bečkom konvencijom", rečeno je portalu TV Telme u tom resoru.

Goran Živaljević, oficir BIA i savetnik u Ambasadi Srbije u Skoplju, viđen je u Sobranju 27. aprila kada je došlo do nasilja, nakon upada demonstranata nezadovoljnih izborom Džaferija.

Živaljević je potvrdio da je te večeri bio u Sobranju po službenoj dužnosti, odnosno da je njegov zadatak bio da prati da li u incidentu učestvuju i osobe iz Srbije, pripadnici navijačkih grupa ili ekstremisti.

Skopska TV Telma tvrdi da je Živaljević u Sobranje ušao sa grupom demonstranata oko 20 sati, da se zadržao dvadesetak minuta i da se slikao u plenarnoj sali sa pripadnicima VMRO DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, i delom demonstranata.

Prisustvo Živaljevića u Sobranju pomenutog dana nije bila tema razgovora srpskog premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića i mandatara i lidera SDSM Zorana Zaeva sinoć u Briselu.


    

2024 © - Vesti online