Utorak 23.05.2017.
15:52
Vestionline

Zajedničke aktivnosti PKS i MUP-a u borbi protiv finansijskog kriminala

pixabay.com
Postavljali skimer uređaje na bankomate

Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica PKS pri Udruženju za bankarstvo, osiguranje i druge finansijske institucije u svom dugogodišnjem radu sprovodi preventivne aktivnosti, a u saradnji sa organima krivičnog gonjenja i aktivnosti značajne za represivno delovanje u borbi protiv finansijskog kriminala u poslovanju sa platnim karticama.

Organizovanom akcijom Ministarstva unutrašnjih poslova u petak, 19. maja 2017. godine, privedena su lica za koje se osnovano sumnja da su tokom aprila i maja ove godine neovlašćeno postavljala skimer uređaje na bankomatima u Beogradu, radi prikupljanja podataka o platnim karticama i PIN-ovima i njihove zloupotrebe u zemlji i inostranstvu. 

Uspešna akcija policije sprovedena je uz efikasnu podršku Foruma za prevenciju zloupotreba platnih kartica PKS. Ova akcija je potvrdila da je za uspešnu borbu protiv kriminala, neophodna stalna, efikasna i kvalitetna razmena informacija između svih učesnika u ovoj oblasti finansijskog poslovanja, koja je stalno na meti različitih kriminalnih grupa.     

2024 © - Vesti online