Utorak 23.05.2017.
11:28
in4s.net

Uniformisani i naoružani Albanci okupirali Rumiju na Dan nezavisnosti Crne Gore

pixabay.com
Zastava Albanije se bez problema vijorila sa Rumije (Foto: Ilustracija)

Pored ljudi u uniformama i sa dugim noževima, na skupu su bile i osobe u majicama takozvane "prirodne" Albanije, koja, kako podseća ovaj portal, obuhvata i značajan deo teritorija Crne Gore.

U vojnom kampu našao se i predsednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, koji se "oprobao" u streljačkim disciplinama.

Takođe, na vrhu Rumije, na Dan nezavisnosti Crne Gore, uveliko su se vijorile zastave Albanije, a niko od državnih organa nije reagovao tim povodom.

Kako se navodi, policija je ekspresno dejstvovala i privela menadžera Budve i funkcionera Nove srpske demokratije Mila Božovića, jer je 21. maja na svojoj kući istakao trobojku, odnosno narodnu zastavu Crne Gore. Trobojka je, inače, zastava sa kojom je bio pokriven kovčeg kralja Nikole.

"Očigledno je, dakle, da u Crnoj Gori vladaju dvostruki aršini, odnosno da je sve dozvoljeno vladajućoj crnogorsko-bošnjačko-albanskoj koaliciji, a 'snaga države' demonstrira se selektivno, odnosno isključivo nad pripadnicima srpskog naroda u Crnoj Gori, kojima se uskraćuju osnovna ljudska prava", piše na in4s.net.

Kako kažu, biće, takođe, interesantno videti da li će narednih dana oglasiti Tužilaštvo, povodom albanskog zauzimanja Rumije ili će i dalje biti zauzeto progonom opozicije.

"Sva je prilika da će ostati nemi i slepi kao i u mnogim ranijim slučajevima isticanja albanskih zastava u Ulcinju, Tuzima, Gusinju, hrvatskih u Boki ili turskih u brojnim gradovima na severu Crne Gore", navodi se.

S druge strane, ekspresno se reaguje kada je u pitanju svako podsećanje na izvornu tradiciju Crne Gore, a trobojka je svakako jedan značajan deo.

2024 © - Vesti online