Ponedeljak 22.05.2017.
20:39
Informer.rs

Šešelj upozorava na pakleni plan Zapadnih moćnika!

Tanjug
Srbe će kolektivno optužiti za najstrašnije zločine: Vojislav Šešelj

Šešelj kaže za "Informer" da generala Mladića trenutno namerno drže u stanju poluživota, a da će ga dokrajčiti čim bude prvostepeno osuđen.

Scenario kao za Slobu

Komentarišući činjenicu da Hag uporno odbija da Mladiću dozvoli lečenje u Rusiji, šef SRS ocenjuje da je, očigledno, na delu scenario kakav je primenjen i u slučaju pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

- Na taj način, smrću Mladića odmah posle prvostepene presude, izbeći će se preispitivanje osuđujuće presude i celokupnog postupka koji se protiv generala vodi potpuno neosnovano za nešto što apsolutno nije učinio. Oni u Hagu će tim ubistvom zapravo oprati svoje ruke, a Srbe će kolektivno optužiti za najstrašnije zločine... Isti plan su imali i sa Slobodanom Miloševićem. I njega su planski mrcvarili i držali ga u stanju poluživota. Namerno mu nisu odobravali pravilno lečenje, jer je plan bio da ga ubiju odmah po izricanju prvostepene presude. Međutim, u njegovom slučaju nešto im je izmaklo kontroli i on je umro pre presude - ističe Šešelj.

Prvi čovek radikala dodaje da su uslovi za boravak u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu katastrofalni i nezdravi.

- Tamo je čak i vazduh u ćelijama zagađen i nezdrav. To su svojevremeno utvrdili vrhunski holandski stručnjaci koji su angažovani na moje insistiranje. Oni su u sistemu za grejanje i rashlađivanje prostorija i u sistemu za grejanje vode pronašli bakteriju legionelu koja izaziva legionarsku bolest. I pored toga ništa nije urađeno da se to otkloni - naglašava Šešelj.

Veto Rusije i Kine

Predsednik SRS zahteva od Vlade Srbije da što pre pokrene inicijativu da svi osuđeni u Hagu kaznu služe u Srbiji.

- Takav predlog bi podržale i Rusija i Kina. Siguran sam i da bi ove dve zemlje, kada bi Srbija pokazala više želje i interesovanja za rad Tribunala, uložile veto na produžetak njegovog rada - zaključuje Šešelj.

I dok u Haškom tribunalu niko nije hteo da komentariše tvrdnje lidera radikala, Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, kaže za "Informer" da neće odustati od zahteva da njegov otac bude prebačen u Rusiju na lečenje.

- Obrazloženje prvostepenog sudskog veća zbog kog ne pušta generala Mladića na lečenje smešno je i nije u skladu sa njihovim ovlašćenjima. Oni tvrde da moj otac ima adekvatno lečenje iako su veštaci utvrdili da nema. Pored toga, navode i da postoji mogućnost bega, a garancije da će biti dostupan u svakom trenutku dala je Rusija. Ne znam šta drugo da mislim osim da namerno neće da ga puste na lečenje - podvlači Darko.

2024 © - Vesti online