Nedelja 21.05.2017.
19:56
Vestionline, Blic

Đoković objasnio zašto je angažovao baš Agasija

Tanjug
Agasi je bio na tronu, pa je pao nisko, a onda se vratio

U izjavi za Blic Novak je otkrio zbog čega je angažovao baš Agasija.

- Od njega kao osobe i tenisera mogu mnogo toga da naučim. On je imao taj pad na 140. mesto posle kojeg se vratio na prvu poziciju. Ja, na svu sreću, nisam toliko pao, ali jesam izgubio tron. On je prošao ono kroz šta ja trenutno prolazim i sigurno može pozitivno da utiče na mene. Sa njim u timu želim da se vratim na tron - rekao je Novak za Blicsport.

Zna srpski teniser šta bi trebalo popraviti u njegovoj igri.

- Sigurno je da ću sa Agasijem imati na čemu da radim. Ima stvari koje moram da popravim. Nemamo dugoročni sporazum, biće sa mnom u Parizu, videćemo se uživo, do sada smo se čuli samo telefonom i trudićemo se da stvorimo sinergiju koja će moći da traje - kazao je Nole.

O turniru u Rimu i porazu u finalu kazao je:

- Ljut sam na sebe jer, posle onakve partije protiv Tima, nisam uspeo ni 20 posto mogućnosti da prikažem u finalu. Nisam se snašao uopšte. Loše sam počeo meč, stvorio se pritisak, on je uspeo da iskoristi sve što je zamislio, ja ne. Čestitam mu, biće veliki šampion. Nadam se da će u Parizu biti bolje, partija u polufinalu mi daje snagu i polet, za razliku od ove u finalu - dodao je Nole.

Srbin nije hteo da prihvati ulogu favorita na Rolan Garosu već je to prepustio Rafaelu Nadalu, koji ove sezone ima samo jedan poraz na šljaci.

2024 © - Vesti online